Svensk ostetærte med lufttørret skinke
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kombiner den svenske ostetærte med en sprød salat og den bløde skinke. Mums!
Bemærk
Hviletid, dej: ½ time. Ovntid: 35 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og salt i en skål, og smuldr smørret i heri, til det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med vand. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, og skær kanterne til. Stil tærteformen i køleskabet i mindst ½ time.
Tænd ovnen på 190°. Pisk æg og fløde sammen i en skål. Rør osten i, og krydr med muskatnød, salt og peber.
Fordel blandingen oven på tærtebunden, og bag tærten i ovnen i 35 minutter, til ostefyldet føles fast.
Skyl salaten. Skær pærer i tynde både. Halvér druerne. Hak valnødder groft. Rør olie og citronsaft sammen med salt og peber. Bland salat, pærer, druer og valnødder med citrondressingen.
Servér den varme ostetærte med skinke og den sprøde pæresalat.
Tip!
Lav gerne tærtedejen klar dagen før, tryk den ud i tærteformen som beskrevet under trin 1 i opskriften, og sæt den på køl. Så er du et skridt foran på selve dagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk