Svensk ostetærte
30. oktober 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Svensk "Västerbottenpaj" er Sveriges mest kendte tærte, der tit spises til for eksempel svensk krebsegilde i august. Den bliver bagt med svensk "Västerbottenost" – en ost, der er lagret i lang tid og derfor har ekstra stærk smag. Den her ostetærte er lavet på to slags dansk ost, der sammen giver en smag, der minder om den svenske ost.
Bemærk
Køletid: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og salt i en skål, og smuldr smørret heri, til det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med vand.
Tryk dejen ud i en tærteform, og skær kanterne til. Stil tærteformen i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og bag den i ovnen i 10 minutter.
Riv osten på den grove side på et rivejern.
Pisk æg, mælk og piskefløde sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt ost, salt og peber, og hæld blandingen i tærteformen.
Bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter, eller til tærten er gennembagt.
Lad tærten stå og hvile i 15 minutter. Pynt den med frisk karse, og servér den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk