Svensk kladdkage med peanutbutterfrosting
24. december 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
En nem chokoladekage er det perfekte valg, når aftenen skal stå i hyggens tegn. Denne kage er hurtig at bage og endnu hurtigere at spise op.
Bemærk
Køletid: Mindst 1 time.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 24 cm Ø
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker i en skål. Hæld smørret i skålen, og pisk dejen sammen.
Sigt mel, kakao, vaniljesukker og salt i dejen, og pisk den sammen. Beklæd en springform med bagepapir, og fordel dejen i formen.
Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Kagen skal være lidt fugtig, når den er færdig. Lad kagen køle af i formen på en rist, og sæt den derefter på køl i mindst 1 time.
Pisk smør luftigt med en elpisker i en skål. Tilsæt peanutbutter, flødeost, flormelis og kakao, og pisk blandingen sammen.
Skyl appelsinen, og riv skallen. Rør appelsinskal og -saft i frostingen.
Hæld frostingen i en sprøjtepose med en stjernetylle, og sprøjt det ud på kagen.
Drys chokoladekugler over kagen, og servér den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk