Svensk juleskinke med rødkål og stuvet grønkål
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Svenskernes julemad har en dejlig krydret kant, som falder godt ind på et dansk julebord.
Bemærk
Kogetid, skinke og rødkål: 45 minutter. Hviletid, skinke: 45 minutter. Husk at gemme kogevandet fra skinken, det giver god smag til den stuvede grønkål!
Ingredienser
Sådan gør du
Læg skinken i en stor gryde. Læg de hele nelliker i gryden, og hæld koldt vand i gryden, så det netop dækker skinken. Bring i kog, og lad skinken simre i ca. 45 minutter. Træk gryden væk fra kogepladen, men lad skinken ligge i gryden i yderligere 45 minutter.
Dup skinken tør med køkkenrulle (gem kogevandet i gryden!),og rids skindet med en skarp kniv. Læg skinken på en bageplade med bagepapir.
Rør sennep, honning og æggeblommer sammen. Smør det på skinken, og drys med rasp. Bag skinken i ovnen ved 200º i ca. 20 minutter, til raspen er gylden.
Snit rødkål groft. Skær æbler i grove tern. Snit løgene fint, og steg dem let i smør i en stor gryde sammen med kanel og nelliker, uden at de tager farve. Tilsæt rødkål, æbler, eddike, sukker og salt. Kog op, og lad det simre i 45 minutter ved svag varme. Smag til med salt og sukker.
Kog grønkålen mør i kogevand fra skinken i ca. 5 minutter. Afdryp i en sigte. Smelt smør i en gryde, og vend grønkålen i. Tilsæt fløde og sukker, og lad det koge ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Skær skinken i skiver, og server med rødkål, grønkål og kogte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på grønlangkål