Svampetoasts med spejlæg og fennikelsalat
6. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Ristet brød med svampe og spejlæg er et lækkert måltid, som både kan nydes som aftensmad og frokost. Servér med en sprød fennikelsalat til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl rucola, og læg det i en skål. Rens fenniklen, og skær den i helt tynde skiver, evt. på et rive- eller mandolinjern. Rør en dressing sammen af olie, balsamico, salt og peber, og vend den i skålen.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og fordel dem over salaten sammen med parmesan høvlet i flager.
Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber.
Tilsæt presset hvidløg, når svampene begynder at blive gyldne. Dryp hvidvinseddike over; vend rundt, og hæld fløde på panden. Lad det stege, til væsken fordamper, og svampene bliver cremede.
Skær brødet i skiver, og rist det gyldent i ovnen eller på en brødrister. Fordel svampene på brødet. Steg spejlæg af alle æggene, og anret dem oven på svampene. Pynt med timian, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk