Svampetærte med sprød æblesalat
20. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Skal det være ekstra nemt, kan du bruge butterdej eller filodej til tærten. Du kan også sagtens lave tærtedejen dagen før og opbevare den på køl - så er der hurtig aftensmad!
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Bland hvedemel, rugmel og salt sammen i en skål. Tilsæt olie og vand, og saml dejen.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform. Skær overskydende dej væk, så kanten bliver helt skarp. Prik bunden med en gaffel, og sæt dejen på køl i 30 minutter.
Rens svampene, og skær dem i halve eller kvarter afhængig af størrelsen. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Steg svampe og rødløg i smør på en stor pande i 4-5 minutter, til de tager lidt farve. Krydr med friskhakket timian, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel svampe og rødløg i tærtebunden.
Pisk æg, fløde og sennep sammen med et piskeris i en skål, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over svampefyldet, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast.
Skyl og tør salaten. Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver. Pisk olie, eddike, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen sammen med salat og æbler. Rist mandlerne let gyldne på en tør pande, hak dem groft, og drys dem over salaten. Servér æblesalaten til tærten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk