Svampetærte med spinat og blåskimmelost
24. januar 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Her er vi ude i decideret comfort food, for tærten med både kejserhatte, spinat, parmesan og blå ost giver den på alle hygge-tangenter. Brug de svampe, du bedst kan lide, men gerne nogle med lidt størrelse og bid.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend mel, sukker, salt og smør i en foodprocessor, til det er en ensartet masse. Tilsæt æggeblommen og vand, til dejen har samlet sig.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter. Forvarm ovnen til 180°.
Rul dejen tyndt ud, og fyld den i et smurt tærtefad. Forbag tærtebunden 10 minutter i ovnen. Lad ovnen være tændt.
Rens kejserhattene, halvér dem, og steg dem gyldne i olie. Tag dem af panden.
Pil og hak hvidløg. Svits spinaten på panden sammen med hvidløg, til spinaten er faldet sammen.
Rør cremefraiche, fløde, æg, parmesan, salt og peber sammen i en skål, og hæld blandingen i den forbagte tærtebund. Fordel spinat, svampe og blåskimmelost ovenpå.
Bag tærten i ovnen i 20 minutter.
Tip!
Tærten er lige så lækker kold som varm.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk