Svampetærte med karamelliserede løg og bacon
31. januar 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne tærte er et sikkert hit med en sprød bund, der fyldes med ren umami.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Bland mel og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det hurtigt i melet. Tilsæt isvand, og saml dejen med en gaffel (tilsæt lidt ekstra vand, hvis dejen ikke er smidig nok).
Tryk dejen sammen på en bordplade, så den bliver rund og en smule flad. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rist bacontern sprøde på en tør pande, og læg dem på fedtsugende papir. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Rist dem i baconfedtet på panden, til de så småt begynder at tage farve. Tag dem af panden.
Pil rødløg, skær dem i tynde både, og steg dem på panden (tilsæt evt. en smule olie). Tilsæt balsamicoeddike, lige inden rødløgene begynder at blive brune, og vend rundt, indtil væsken fordamper. Tag panden af varmen.
Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og tryk den på plads i tærteformen. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
Pisk æg, cremefraiche, finthakket timian, salt og peber sammen, og fordel det i den forbagte tærtebund.
Top med svampe, bacontern og karamelliserede rødløg, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast, og tærtebunden sprød og gylden. Pynt med timian, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk