Svampetærte
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Her kan du med fordel bruge fillodej til tærten, så den bliver både sprød og flaget. Og så er det supernemt at arbejde med.
Ingredienser
Sådan gør du
Pak fillodejen ud, og læg et fugtigt viskestykke over den.
Smelt smørret i en lille gryde, og pensl fillodejen med smør ark for ark, mens du lægger dem i en lille bradepande eller tærteform.
Tænd ovnen på 180°. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Rens svampene. Steg svampe og løg i olie, til de tager farve, og drys timian over. Fordel svampeblandingen på tærtebunden.
Rør fløde, cremefraiche og æg sammen, og krydr med salt og peber. Hæld blandingen over svampene, og riv ost over.
Bag tærten i ovnen i 35-45 minutter, til æggemassen har sat sig. Servér tærten lun med en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk