Svampet chokoladekage med nøddekarameltopping
8. maj 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Her har du en drøm af en chokoladekage med den lækreste blanding af karamel og nøddeflager på toppen.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 springform, 25 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170° varmluft. Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Rør chokoladen i, til den er helt smeltet. Tilsæt kakaopulver, og rør det godt sammen.
Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Pisk sukker, vaniljekorn og æg sammen til en luftig æggesnaps i en skål med en elpisker. Riv marcipanen i, og pisk det hele godt sammen, til æggemassen har en luftig og cremet konsistens.
Sigt mel og bagepulver i marcipanblandingen, og tilsæt mælk og chokoladesmørblandingen. Rør det sammen til en dej, og hæld den i en smurt springform. Bag dejen i ovnen i ca. 30 minutter.
Skru ovnvarmen op til 200° varmluft. Bring smør, farin, sirup og fløde langsomt i kog i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør hasselnødde- og mandelflager i.
Tilsæt fudge, og rør karamelmassen godt sammen. Fordel den over kagen i et jævnt lag, og bag kagen i yderligere 10 minutter, til toppingen er karamelliseret. Lad kagen afkøle i formen inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk