Svampet blodappelsinkage
16. november 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Svampet kage med blodappelsin, Cointreau og rosmarin, der tilsammen giver en god konsistens og lækker smag. Kagen overhældes med en frisk blodappelsinsirup, inden den pyntes med glasur.
Bemærk
Når du tager blodappelsinkagen med rosmarin ud af ovnen, skal den stå et par minutter, før du vender den ud af formen.
Ingredienser
Udstyr
en kugelhopf-form
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º. Pisk smør og sukker med en håndmixer i ca. 5 minutter. Tilsæt Cointreau, og rør godt.
Pil skallen og hinderne af appelsinerne. Blend appelsinkødet med rosmarinbladene i en blender, og vend det i smørblandingen.
Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i en anden skål. Hæld melet i smørblandingen skiftevis med æggene, mens du blender dejen helt glat og samlet.
Fyld dejen i en velsmurt form, og bag den i ovnen i 45-50 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og lad den stå et par minutter, før den tages ud af formen.
Pres saften fra appelsinerne, og bland saften med rørsukker i en gryde. Lad det simre ca. 15 minutter, indtil det er reduceret til en tredjedel.
Prik kagen med en gaffel, hæld siruppen over, og lad kagen stå og absorbere siruppen, mens du laver glasuren.
Pres saften af blodappelsinen. Rør appelsinsaft og flormelis til en helt glat glasur.
Hæld glasuren over den afkølede kage, så det løber ned ad kagens sider, og stil den i køleskabet i ca. 20 minutter, til glasuren er stivnet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk