Svampesuppe med kapers
5. august 2019
af
Trine Hahnemann.
Foto: Lars Ranek
Denne cremede og nydelige svampesuppe har dejlig smag af både timian, laurbærblade og brøndkarse. Servér med kapers, der giver både bid og salt til suppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens svampene for jord, og hak dem groft. Smelt smørret i en gryde, og sautér svampene.
Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og rør godt rundt. Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det simre i 1 time.
Tag fonden af varmen, sigt den og sæt den til side.
Rens svampene for jord, og skær dem i skiver. Smelt smørret i en gryde, og sautér svampene i nogle minutter.
Tilsæt hvedemelet, og rør godt rundt. Tilsæt fonden, kog det op, og lad det simre i 5 minutter.
Tilsæt fløde, og smag til med salt, peber og muskatnød. Lad det simre i 5 minutter.
Rens svampene for jord, og skær dem i skiver. Steg svampene i smør sammen med kapers i 3-5 minutter.
Smag til med salt og peber, og servér rygende varm med brøndkarse på toppen.
Tip!
Fonden kan holde sig i 1 uge i køleskabet og kan også fryses ned.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk