Svampesuppe med butterdejslåg

Hvem elsker ikke overraskelser? Disse små, fine anretninger med butterdej gemmer på en dejligt cremet svampesuppe – den perfekte ret på en kold dag!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Pluk timian. Rens champignoner, og hak dem groft.
Steg løg, hvidløg og timian i smør i en stor gryde. Tilsæt champignoner, og lad dem stege med i 5 minutter.
Hæld vin ved, og lad den koge næsten væk. Tilsæt bouillon, og lad suppen koge i ca. 20 minutter.
Blend herefter suppen direkte i gryden med en stavblender, til den er helt glat, og tilsæt fløde.
Giv suppen et lille opkog, og smag til med salt og peber. Hæld suppen i ovnfaste skåle. Tænd ovnen på 180°.
Rens kejserhattene, og skær dem i kvarte. Steg dem i olie på en pande i 2-3 minutter, til de har taget en smule farve, og fordel dem i suppen.
Læg et låg af butterdej på hver skål, og skær det til, så det passer. Pensl låget med sammenpisket æg.
Bag skålene i ovnen i 15 minutter, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
17. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar