Svampesuppe
27. april 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Hvis du kan finde forskellige svampe, bliver suppen ekstra intens og smagfuld!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerod og persillerod, og skær dem i tern. Svits det hele i lidt olie på en pande i et par minutter.
Rens champignonerne, og steg dem på panden i ca. 5 minutter, til de har fået lidt farve. Hæld eddike på panden, og kog den næsten væk. Tilsæt fond, rosmarinnåle og laurbær, og lad det simre i 25 minutter.
Blend suppen med en stavblender, til den er helt glat. Tilsæt løbende cremefraiche og 50 g smør. Smag til med eddike, salt og peber.
Rens kejserhattene, skær dem over på langs, og steg dem gyldne i en blanding af olie og det resterende smør på en pande.
Servér suppen rygende varm med de gyldne svampe og et drys persille på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk