Svamperisotto og salat med grillet squash og oliven

Risotto med lækre svampe, squash og oliven. Det vigtigste i tilberedningen af en risotto er at have god tid til at røre rundt og tilsætte bouillon lidt efter lidt.

Svamperisotto og salat med grillet squash og oliven
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
skalotteløg
1
hvidløg
2 fed
olivenolie til stegning
1 spsk.
smør til stegning
15 g
risottoris
200 g
hvidvin
2 dl
hønsebouillon
½ liter
usprøjtet citroner
½
frisk parmesan
50 g
champignoner
200 g
østershatte
100 g
kantareller
100 g
smør til stegning
15 g
salt
peber
bredbladet persille
4 stilke

Salat med grillet squash og oliven

hjertesalater
1
squash
1
olivenolie
2 spsk.
salt
peber
blandede oliven
175 g

Sådan gør du

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Varm olie og smør op i en gryde, uden at det tager farve. Steg skalotteløg og hvidløg klare.
Skru op for varmen, tilsæt ris, og steg dem i ca. 1 minut under omrøring. Hæld hvidvin på, og rør godt.
Skru ned for varmen, og hæld varm bouillon på, lidt ad gangen, mens du rører. Lad risene absorbere væden, før du tilsætter mere bouillon. Fortsæt, indtil risene er møre, men stadig har godt bid. Det tager ca. 20 minutter.
Riv skallen af citronen. Tag gryden af varmen, og rør fintrevet parmesan og citronskal i. Læg låg på gryden, og lad risottoen trække i 2 minutter.

Salat med grillet squash og oliven

Skyl og skær salaten i kvarte. Skyl squashen, skær den i aflange skiver, og pensl med olie.
Steg skiverne på begge sider i olie på en (grill) pande, og krydr med salt og peber. Anret dem på salaten sammen med oliven.
Rens svampene med en lille kniv. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Vend svampeblandingen i risottoen, og anret i små skåle. Pynt med persilleblade, og servér straks sammen med salaten.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'