Svamperisotto og salat med grillet squash og oliven
Risotto med lækre svampe, squash og oliven. Det vigtigste i tilberedningen af en risotto er at have god tid til at røre rundt og tilsætte bouillon lidt efter lidt.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- skalotteløg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- smør til stegning
- 15 g
- risottoris
- 200 g
- hvidvin
- 2 dl
- hønsebouillon
- ½ liter
- usprøjtet citroner
- ½
- frisk parmesan
- 50 g
- champignoner
- 200 g
- østershatte
- 100 g
- kantareller
- 100 g
- smør til stegning
- 15 g
- salt
- peber
- bredbladet persille
- 4 stilke
Salat med grillet squash og oliven
- hjertesalater
- 1
- squash
- 1
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
- peber
- blandede oliven
- 175 g
Sådan gør du
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Varm olie og smør op i en gryde, uden at det tager farve. Steg skalotteløg og hvidløg klare.
Skru op for varmen, tilsæt ris, og steg dem i ca. 1 minut under omrøring. Hæld hvidvin på, og rør godt.
Skru ned for varmen, og hæld varm bouillon på, lidt ad gangen, mens du rører. Lad risene absorbere væden, før du tilsætter mere bouillon. Fortsæt, indtil risene er møre, men stadig har godt bid. Det tager ca. 20 minutter.
Riv skallen af citronen. Tag gryden af varmen, og rør fintrevet parmesan og citronskal i. Læg låg på gryden, og lad risottoen trække i 2 minutter.
Salat med grillet squash og oliven
Skyl og skær salaten i kvarte. Skyl squashen, skær den i aflange skiver, og pensl med olie.
Steg skiverne på begge sider i olie på en (grill) pande, og krydr med salt og peber. Anret dem på salaten sammen med oliven.
Rens svampene med en lille kniv. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Vend svampeblandingen i risottoen, og anret i små skåle. Pynt med persilleblade, og servér straks sammen med salaten.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Har du prøvet: Den lækreste italienske risotto