Svampefarseret butternutsquash med timian

Ved første øjekast ligner den farsede butternutsquash næsten en steg. Den er dog helt kødfri og gemmer på en midte af svampe, løg, friske krydderurter og hasselnødder.

Bemærk
Ovntid: I alt 1 time og 35 minutter.

Ingredienser

Udstyr

Bomuldssnor

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Halvér butternutsquash på langs, og fjern kernerne med en ske.
Placér de 2 græskarhalvdele på en bageplade med bagepapir med skallen opad, og bag dem i ovnen i 45 minutter. Lad dem køle lidt af.
Pil løg og hvidløg. Skær løgene i både, og lad hvidløgsfeddene forblive hele. Rens alle svampene, og skær dem i grove skiver. Fordel løg, hvidløg og svampe på en bageplade med bagepapir, og vend dem i olivenolie, timian, salt og peber.
Sæt bagepladen i ovnen i 25 minutter, til væsken fra svampene er fordampet, og de begynder at blive gyldne.
Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 5 minutter, til skallerne løsner sig. Gnid skallerne af hasselnødderne i et rent viskestykke.
Frigør forsigtigt det møre græskarkød fra skallen, men lad ca. 1 cm være tilbage.
Blend græskarkød, svampe, løg, ristede hasselnødder og rasp i en foodprocessor, til du får en grov fars, og smag den til med salt og peber.
Fyld svampefarsen i begge græskarskaller, og læg forsigtigt den ene oven på den anden. Snør de 2 halvdele sammen med bomuldssnor. Sæt den svampefarserede butternutsquash i ovnen i 20 minutter, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
27. februar 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar