Svampede æblemuffins med nødder
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Disse fortrinlige æblemuffins er nemme at spise med fingrene, hvor man end befinder sig. Og så er de ovenikøbet nemme at lave!
Ingredienser
Udstyr
12 muffinforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret, og lad det køle af i 5 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland mel, rørsukker, vaniljekorn, salt, bagepulver og natron i en skål.
Lav en lille fordybning i midten af melblandingen. Hæld kærnemælk, æg og det smeltede smør ned i fordybningen.
Rør det stille og roligt sammen enten med en gaffel eller med en elpisker ved lav hastighed, til det hele er godt blandet.
Skyl æblet, og skær det i små tern uden kernehus. Vend æbletern i dejen sammen med ⅔ af ahornsiruppen.
Tag hele pekannødder fra til pynt, så der er én pr. muffin. Hak resten groft, og vend de hakkede pekannødder i dejen.
Fyld muffinformene maks. ¾ op med dej, og dryp den sidste ⅓ ahornsirup over dejen. Pynt hver muffin med en hel pekannød.
Bag kagerne i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tip!
Kig efter dekorative papirsforme i supermarkedet eller specialbutikker, så bliver kagerne lidt ekstra festlige.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk