Svampebouillon med grillet kylling
6. november 2020
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Tag en tur forbi det asiatiske køkken med en skålfuld dampende varm bouillonsuppe med svampe, kylling og palmekål.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens svampene med en pensel eller en lille grøntsagskniv. Vask dem evt. forsigtigt. Skær dem i grove stykker. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele fint.
Sautér svampe, timian, løg og hvidløg i olivenolie, til svampene får lidt farve, og krydr med salt og peber.
Tilsæt sherry, og kog det ind til det halve. Hæld hønsebouillon i gryden, og lad det koge 10-15 minutter, så svampene får afgivet smag til bouillonen, men bevarer deres bid. Lad bouillonen trække lidt, og fisk timianstilkene op af gryden.
Varm en grillpande op. Smør kyllingebrysterne med olie, og drys med salt og peber. Grill dem på den varme pande i 5-6 minutter på hver side, så de får en flot sprød stegeskorpe og stadig er saftige i midten. Tag kyllingebrysterne af panden, og lad dem trække 5 minutter.
Rens jordskokker godt, og skær dem i tynde skiver. Læg skiver af kyllingebryst og jordskokker i 4 suppeskåle. Varm bouillonen igennem, og smag evt. til med salt og peber.
Skyl og afdryp palmekål, og hak den groft. Lad palmekålen koge med i bouillonen i 1-2 minutter, og fordel bouillonen i suppeskålene.
Servér med det samme med godt brød til som enten forret eller hovedret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk