Svampebolognese med valnødder og frisk mozzarella
30. april 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den vegetariske bolognese er fyldt med smag og minder så meget om originalen, at man nemt kan blive snydt.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne. Rens champignonerne fri for jord. Rens bladselleri og peberfrugt. Skær gulerødder, bladselleri, champignoner og peberfrugt i små tern. Hak evt. det hele i en minihakker. Hak valnødderne groft.
Opvarm en gryde med olie, og steg løg, hvidløg og alle grøntsagerne i 5 minutter i olien. Tilsæt tomatpuré, eddike og hvidvin, og lad det koge ind i ca. 5 minutter.
Tilsæt valnødder, hakkede tomater, bouillon, fløde, alle krydderierne og friske basilikumblade, rør rundt, og bring saucen i kog. Læg låg på gryden, og lad saucen småkoge i mindst 20 minutter – gerne længere, hvis du har god tid.
Kog den friske pasta i en gryde med letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Afdryp pastaen i en sigte.
Anret pasta og svampebolognese i dybe tallerkener, og læg en halv kugle frisk mozzarella på toppen. Pynt med hakkede valnødder og basilikumblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Vil du servere en klassisk spaghetti bolgonese?Få opskriften her!
Powered by Froala Editor