Sushi med rejer og asparges

25. oktober 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Hjemmelavet sushi kræver lidt ekstra forberedelsestid, men det er sjov og lækker aftensmad. Servér med hjemmelavet chilimayo, sojasauce og syltet ingefær.

Ingredienser

Udstyr

1 sushirullemåtte

Sådan gør du

Kog risene i vandet, til de er møre og let klistrede. Lad væsken fordampe. Hæld eddike over, rør rundt, og lad risene køle helt af i køleskabet.
Lad rejerne tø op og dryppe af i en sigte. Flæk avocadoer, og skær kødet i skiver. Skyl radiser, og skær dem i papirtynde skiver.
Skyl asparges, knæk bunden af, og kassér den. Hæld kogende vand over aspargesene i en sigte, så de bliver flot grønne.
Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, eddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayonnaisen på køl indtil servering.
Placér en noritangplade på en sushirullemåtte med den glatte side nedad. Fordel et lag ris over pladen i et tyndt lag, men lad et stykke noritang være bart i toppen.
Fordel rejer, avocado, radise og asparges i en stribe på midten. Rul noritangpladen sammen rundt om fyldet ved hjælp af rullemåtten. Sørg for at gøre det så stramt som muligt.
Læg gerne de færdige ruller i køleskabet i en halv time, så de kan sætte sig, inden du skærer dem ud med en skarp kniv. Servér sushien med chilimayonnaise, sojasauce og syltet ingefær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar