Sushi i skål med laks og rejer

Denne sushiret er hurtig at lave, fordi fyldet blot anrettes oven på de marinerede ris i skåle – ikke desto mindre smager det helt fantastisk.

Bemærk
Hvis du bruger fersk laks, så husk at fryse den ved -20° i mindst 1 døgn. Lad den tø op i køleskabet.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl risene godt. Hæld det meste af vandet fra, og gnid risene mellem hænderne, så du forsigtigt ”polerer” dem mod hinanden. Denne proces gør risene luftige og glatte, når de er kogt. Skyl risene, og gentag processen 3-4 gange. Skyl en sidste gang, og afdryp risene i en sigte.
Kog risene op med vand. Læg låg på gryden, skru ned til lavt blus, og lad dem koge i 10 minutter – rør ikke i dem undervejs. Tag gryden af varmen, og lad risene trække i 10 minutter under låg.
Rør sukker, salt og risvineddike sammen, til sukker og salt er opløst. Vend forsigtigt blandingen i risene, og lad dem afkøle til stuetemperatur.
Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Damp dem i lidt vand, til de er møre med lidt bid. Afdryp i en sigte.
Skær svampene i mindre stykker, og steg dem i olien, til de er gyldenbrune.
Skyl og rens grøntsagerne. Skær gulerod og agurk i små stave, avocado i små tern og forårsløg i skiver. Skær laksen i strimler. Vend det hele sammen med rejerne.
Fordel risene i store skåle, og anret toppingen ovenpå. Rist sesamfrø på en tør pande, og drys dem over. Servér med sojasauce til at dryppe over, syltet ingefær og lidt wasabi ved siden af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar