Sursød kylling med ris og aspargesbroccoli
27. november 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En dejlig nem hverdagsret med masser af velsmag. Brug evt. almindelig broccoli eller grønne asparges i stedet for aspargesbroccoli.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skyl aspargesbroccoli, og skær de yderste ender af. Damp aspargesbroccoli i letsaltet vand under låg i 1-2 minutter. De skal stadig have bid. Afdryp dem i en sigte.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rist sesamfrø let gyldne på en tør, varm pande.
Skær kyllingebrystfileterne i tern, og steg dem i olie i en gryde i 3-4 minutter, til de er gyldne og næsten gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Tilsæt sukker, eddike, soja, ketchup og bouillon, og bring det i kog. Skru ned til middel varme, og lad saucen småkoge i 5-7 minutter. Smag saucen til med mere eddike, sukker eller soja, så den får den rette sursøde smag.
Anret de kogte ris i skåle, og læg sursød kylling og aspargesbroccoli ovenpå. Drys hver anretning med forårsløg og sesamfrø, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk