Sursød kylling med ris og aspargesbroccoli

En dejlig nem hverdagsret med masser af velsmag. Brug evt. almindelig broccoli eller grønne asparges i stedet for aspargesbroccoli.

Sursød kylling med ris og aspargesbroccoli
0-30 min.

(4)

27. november 2019 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sursød kylling

kyllingebrystfilet
600 g
olivenolie til stegning
2 spsk.
salt og peber
sukker
3 spsk.
risvinseddike
3 spsk.
sojasauce
2 spsk.
tomatketchup
2 spsk.
grøntsagsbouillon
3 dl

Tilbehør

ris (f.eks. jasminris)
4 dl
aspargesbroccoli
300 g
forårsløg
1 bundter
sesamfrø
4 tsk.

Sådan gør du

Tilbehør

Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skyl aspargesbroccoli, og skær de yderste ender af. Damp aspargesbroccoli i letsaltet vand under låg i 1-2 minutter. De skal stadig have bid. Afdryp dem i en sigte.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rist sesamfrø let gyldne på en tør, varm pande.

Sursød-kylling

Skær kyllingebrystfileterne i tern, og steg dem i olie i en gryde i 3-4 minutter, til de er gyldne og næsten gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Tilsæt sukker, eddike, soja, ketchup og bouillon, og bring det i kog. Skru ned til middel varme, og lad saucen småkoge i 5-7 minutter. Smag saucen til med mere eddike, sukker eller soja, så den får den rette sursøde smag.
Anret de kogte ris i skåle, og læg sursød kylling og aspargesbroccoli ovenpå. Drys hver anretning med forårsløg og sesamfrø, og servér straks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'