Sursød kylling med ris og aspargesbroccoli
En dejlig nem hverdagsret med masser af velsmag. Brug evt. almindelig broccoli eller grønne asparges i stedet for aspargesbroccoli.

0-30 min.
(4)
27. november 2019 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Sursød kylling
- kyllingebrystfilet
- 600 g
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
- salt og peber
- sukker
- 3 spsk.
- risvinseddike
- 3 spsk.
- sojasauce
- 2 spsk.
- tomatketchup
- 2 spsk.
- grøntsagsbouillon
- 3 dl
Tilbehør
- ris (f.eks. jasminris)
- 4 dl
- aspargesbroccoli
- 300 g
- forårsløg
- 1 bundter
- sesamfrø
- 4 tsk.
Sådan gør du
Tilbehør
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skyl aspargesbroccoli, og skær de yderste ender af. Damp aspargesbroccoli i letsaltet vand under låg i 1-2 minutter. De skal stadig have bid. Afdryp dem i en sigte.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rist sesamfrø let gyldne på en tør, varm pande.
Sursød-kylling
Skær kyllingebrystfileterne i tern, og steg dem i olie i en gryde i 3-4 minutter, til de er gyldne og næsten gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Tilsæt sukker, eddike, soja, ketchup og bouillon, og bring det i kog. Skru ned til middel varme, og lad saucen småkoge i 5-7 minutter. Smag saucen til med mere eddike, sukker eller soja, så den får den rette sursøde smag.
Anret de kogte ris i skåle, og læg sursød kylling og aspargesbroccoli ovenpå. Drys hver anretning med forårsløg og sesamfrø, og servér straks.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner