Suppehorn med hvidløgssmør
27. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Saftige og smørbagte horn er lækkert tilbehør til suppe og gryderetter. Skal det være ekstra nemt, kan du bruge færdigkøbt hvidløgs- eller persillesmør til fyldet.
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt sukker, mel og salt, og ælt dejen hurtigt sammen.
Tilsæt klatter af blødt smør, og ælt dejen grundigt i ca. 8 minutter, til den er glat og smidig, evt. på en røremaskine.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt klæde, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Skyl og hak persillen fint. Pil og pres hvidløgene. Rør begge dele sammen med blødt smør i en skål, og krydr med salt og peber.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke dej ud til en cirkel på ca. 25 cm i diameter, og smør hvidløgssmør ud på dejen i et jævnt lag. Skær hver cirkel i 8 trekanter, og rul dem sammen til horn fra den brede ende.
Fordel hornene på 2 bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ½ time.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pensl hornene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen samtidig i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl suppehornene på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk