Suppehorn med hvidløgssmør

27. oktober 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Saftige og smørbagte horn er lækkert tilbehør til suppe og gryderetter. Skal det være ekstra nemt, kan du bruge færdigkøbt hvidløgs- eller persillesmør til fyldet.

Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt sukker, mel og salt, og ælt dejen hurtigt sammen.
Tilsæt klatter af blødt smør, og ælt dejen grundigt i ca. 8 minutter, til den er glat og smidig, evt. på en røremaskine.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt klæde, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Skyl og hak persillen fint. Pil og pres hvidløgene. Rør begge dele sammen med blødt smør i en skål, og krydr med salt og peber.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke dej ud til en cirkel på ca. 25 cm i diameter, og smør hvidløgssmør ud på dejen i et jævnt lag. Skær hver cirkel i 8 trekanter, og rul dem sammen til horn fra den brede ende.
Fordel hornene på 2 bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ½ time.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pensl hornene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen samtidig i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl suppehornene på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar