Suppe med lyssej og blåmuslinger
6. juli 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Lyssej minder om torsken i smag og konsistens, men koster næsten det halve! Det er en taknemmelig fisk, der kan tilberedes på et utal af måder, som her, hvor den dampes i en suppe med blåmuslinger og grøntsager. En på én gang velsmagende, nærende og smuk ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl muslingerne, og tjek, at alle er lukkede. Skær lyssej i store tern. Hak porrer, gulerødder og bladselleri.
Bring hvidvin og bouillon i kog, tilsæt hakkede porrer, gulerødder og bladselleri og herefter muslinger og lyssej.
Damp det hele under låg i 4 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
Tag fyldet af lyssej, muslinger og urter op med en hulske, og fordel det i dybe tallerkener.
Reducér suppen til det halve, tag gryden af varmen, pisk smørret i, og smag til med salt og peber.
Øs suppen hen over fyldet, drys med purløg og kørvel, og servér straks med brød.
Tip!
Kassér altid de muslinger, som ikke har åbnet sig efter dampning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk