Suppe med kylling, rodfrugter og bacon
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Den fyldige og mættende suppe med kylling, sprød bacon og smæk på grøntsagerne luner godt i kulden og giver en dejlig rødme i kinderne.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kyllingefileterne i 10 minutter i hønsebouillon.
Læg kyllingefileterne til side, og si hønsebouillonen over i en skål. Hæld hønsebouillonen tilbage i gryden, så den nu ligner en klar suppe. Bring suppen i kog.
Skræl bagekartofler, gulerødder og persillerødder, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i suppen i ca. 14 minutter, til de er netop møre.
Rens og snit bladselleri. Skyl og pluk persille. Vend bladselleri i suppen sammen med persille og plukkede timianblade.
Rens og snit porrerne. Pluk kyllingefileterne i mindre stykker med en gaffel eller med fingrene.
Vend porrer og kyllingestykker i suppen. Kog i 2 minutter, og smag til med salt og peber.
Steg bacon sprødt på en tør pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Bræk den sprøde bacon i små stykker, og drys dem over den rygende varme suppe. Servér med lunet brød.
Tip!
Suppen kan fryses ned i mindre portioner, som du kan tø op om morgenen og varme op, når du kommer hjem efter en lang dag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk