Suppe med kartofler og ramsløg
12. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Har du været på tur i skoven og fundet ramsløg? Har du et par blade tilovers, passer de perfekt i en cremet kartoffelsuppe. De giver suppen en skøn smag af hvidløg, samtidigt med at den får en flot lysegrøn farve.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg fint, og steg det i olie i en gryde i 2 minutter.
Skrub kartoflerne. Skær dem i store tern, og tilsæt dem i gryden. Steg kartoflerne i 2 minutter.
Tilsæt grøntsagsbouillonen i gryden, og kog under låg, indtil kartoflerne er møre.
Rengør ramsløgsbladene, hak dem groft, og tilsæt dem i gryden.
Blend suppen fint med en blender, og tilsæt piskefløden.
Smag suppen til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Rist græskarkernerne på en tør pande, og drys dem over suppen ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på hjemmelavet ramsløgspesto
Powered by Froala Editor