Sunde bananpandekager

6. oktober 2021 af .

Foto: Martin Tanggaard

Erstat de buttede amerikanske med en sundere variant med banan, havregryn og vanilje.

Ingredienser

Sådan gør du

Mos bananerne med en gaffel. Pisk 1 æg i bananmosen ad gangen med en gaffel.
Rør havregryn, mandelmel, vaniljesukker og bagepulver i æggemassen.
Vend blåbærrene i dejen.
Steg bananpandekagerne på en varm en pande med olie, til de er gyldne på begge sidder.
Servér evt. med friske blåbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Vores bananpandekager uden mel smager lige så godt som almindelige pandekager, men er en hel del sundere, da de er sødet med banan i stedet for sukker. De egner sig godt som morgenmad, på brunchbordet eller som en sød overraskelse i madpakken.

Bananpandekagerne kan sagtens bages 1-2 dage i forvejen – så går det hurtigere med at få dem på bordet om morgenen! Opbevar de afkølede pandekager i en tætsluttende pose i køleskabet, og varm dem forsigtigt op på en pande eller på brødristeren. Bananpandekagerne smager også godt kolde.

Bananpandekagerne er uden mel, så de egner sig også godt til dig, der gerne vil undgå gluten. Pandekagerne indeholder dog havregryn, så her skal man være opmærksom på at anvende en certificeret glutenfri havregryn, hvis man lider af cøliaki.

Tips til opskriften på bananpandekager uden mel

  1. Brug modne bananer (gerne med brune pletter) – det giver den bedste sødme til pandekagerne.
  2. Servér bananpandekagerne med skyr, lemoncurd, frugtkompot, frisk frugt eller akaciehonning.
  3. Variér smagssætningen med f.eks. kanel, kokosmel, birkes, citronskal eller bær.  

Prøv også vores opskrift på sunde pandekager med havregryn

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar