Sukkerfrie påskeæg
23. maj 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Du kan sagtens forkæle dig selv og familien med lækre påskeæg, selv om du forsøger at undgå sukker. De smager bedst, når de har stået og sat sig natten over eller længere.
Bemærk
Marcipanmassen skal hvile køligt i mindst en time undervejs, og de færdige æg skal sætte sig køligt i mindst 15 minutter, men gerne længere.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend mandlerne til fint mandelmel.
Pisk Perfect multisød og æggehvide sammen med en gaffel, og bland det med mandelmelet, mandelaroma samt skal og saft fra appelsinen.
Stil marcipanmassen køligt i en time eller længere.
Kram ca. 1 spsk. marcipanmasse og 1 tsk. nougatfyld sammen med hænderne. Form det til æg, og stil dem køligt i mindst 15 minutter.
Rist alle nødderne på en varm, tør pande i et par minutter.
Kør de let afkølede nødder til en pastalignende konsistens i en foodprocessor eller en blender. Bland de øvrige ingredienser i, og smag massen til.
Smelt chokoladen. Fyld den i en sprøjtepose eller brug en almindelig frysepose og klip et lille hul i hjørnet. Sprøjt chokoladen løst over æggene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk