Sukkerfri chokoladekage med kokosskum
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Denne chokoladekage er udover kokos også med dadler og bananer, der giver en dejligt tæt og fugtig kage, som er svær at holde fingrene fra.
Bemærk
Køletid, kokosmælk: 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Læg dåsen med kokosmælk i køleskabet i 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård.
Tænd ovnen på 175°, og beklæd springformen med bagepapir.
Skær dadler i mindre stykker, og blend dem til en jævn puré i en blender. Tilsæt skrællet banan, æg, kokosolie og kaffe, og blend igen til en ensartet dej.
Bland kokosmel, mandelmel, vaniljepulver, kakao, bagepulver og salt, og rør denne tørre blanding i dejen med en ske.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Afkøl kagen på en rist, før du tager den ud af springformen.
Skrab den hårde del af den kolde kokosmælk over i en skål. Tilsæt kakao og honning, og pisk med en elpisker, til den hårde kokosmælk bliver blød og luftig.
Fordel noget af kokosskummet oven på den afkølede kage, og drys med kokoschips. Servér resten af kokosskummet ved siden af.
Tip!
Kagen kan opbevares på køl i op til tre dage inden servering. Den kan også fryses.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk