Studenterbrød i bradepande

9. september 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Rester er guld værd – især, hvis de er lavet af kage, og kan trylles om til et stykke klassisk studenterbrød. Har du ikke kagerester, kan du selvfølgelig bare bage én til formålet eller købe f.eks. en hindbærroulade og en pakke muffins i supermarkedet.

Bemærk
Mørdejen skal hvile køligt i en time, og den samlede kage skal sætte sig køligt i mindst 30 minutter, men gerne i et par timer.

Ingredienser

Udstyr

1 bradepande, ca. 20x25 cm

Sådan gør du

Bland hvedemel, flormelis og salt. Tilsæt smør i små tern, og hak det sammen, så konsistensen bliver som rasp. Saml hurtigt dejen med æggeblomme og vand. Pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile køligt i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir, og tryk den fast i en bradepande beklædt med bagepapir.
Prik overfladen med en gaffel, og bag mørdejen gylden i 12-15 minutter. Stil bunden til afkøling på en bagerist, men smør den med et tyndt lag marmelade, inden den er kølet helt af.
Skær eller bræk kageresterne i mindre stykker. Riv marcipanen groft, og smelt chokoladen.
Bland alle ingredienserne sammen til en jævn masse. Smag godt til med marmelade, rom og evt. flormelis – mængderne er svære at anføre præcist, da de afhænger af, hvilke kagerester, du bruger.
Stil trøffelmassen køligt i 20 minutter. Fordel den på den afkølede mørdejsbund, og tryk godt fast. Stil kagen køligt i mindst 30 minutter, men gerne et par timer.
Hæld hindbærmarmeladen igennem en si, så korn sies fra. Bland flormelis og vand til en ensartet glasur, og overtræk kagen. Dryp den siede marmelade over, og træk det i et flot mønster, f.eks. med en teske.
Skær evt. kagen ud i portionsstørrelser inden glasuren har sat sig, så løber glasuren flot ned over kanterne på hvert stykke.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar