Studenterbrød – helt uden ovn
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Kan man andet end at elske studenterbrød? Servér de bløde hapsere til aftenkaffen eller som en hyggelig dessert.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet form, ca. 20 x 20 cm
Sådan gør du
Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Knus kiksene helt fint, evt. i en blender.
Bland smør og kiksekrummer sammen, og tryk blandingen godt ned i en form beklædt med bagepapir. Sæt den på køl.
Hak hasselnødder til helt fint nøddemel i blenderen. Tilsæt kageresterne, og blend, til massen er godt arbejdet sammen.
Tilsæt marmelade og kakao, og smag til med rom.
Fordel massen oven på kiksebunden, og lad den sætte sig på køl.
Rør en hvid glasur af flormelis og vand. Hæld halvdelen af glasuren over i en ren skål, og rør kakao og evt. lidt mere vand i, så du får en mørk glasur.
Pynt kagen med de 2 farver glasur i et flot mønster, og skær den ud i firkantede stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk