Stroganoff onglet

4. juni 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Stroganoff er en klassiker, der her serveres som sauce til et lækkert stykke rødt og mørt oksekød. Onglet betyder nyretapper, og det smager skønt med den krydrede sauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i møre i usaltet vand i ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre, og pres dem gennem et kartoffeljern eller en grovmasket sigte.
Steg baconternene sprøde sammen med hakket løg, og hæld fedtet fra.
Skær svampe i skiver, kom dem på panden, og steg endnu 2-3 minutter. Krydr med salt, peber og paprika.
Tilsæt tomatpuré, og varm det igennem under omrøring i ca. 1 minut. Kom bouillon og fløde ved, og lad det simre 4-5 minutter.
Brun kødet 1 minut på hver side på en pande. Krydr med salt og peber, og steg i yderligere ca. 3 minutter på hver side afhængig af tykkelsen. Lad kødet hvile 5 minutter, og skær det i skiver på tværs af kødfibrene.
Smag saucen til, jævn evt. med lidt mel eller anden jævning, og kom den henover kødet.
Drys med persille og servér med kartoffelsne til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar