Stroganoff onglet
4. juni 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Stroganoff er en klassiker, der her serveres som sauce til et lækkert stykke rødt og mørt oksekød. Onglet betyder nyretapper, og det smager skønt med den krydrede sauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i møre i usaltet vand i ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre, og pres dem gennem et kartoffeljern eller en grovmasket sigte.
Steg baconternene sprøde sammen med hakket løg, og hæld fedtet fra.
Skær svampe i skiver, kom dem på panden, og steg endnu 2-3 minutter. Krydr med salt, peber og paprika.
Tilsæt tomatpuré, og varm det igennem under omrøring i ca. 1 minut. Kom bouillon og fløde ved, og lad det simre 4-5 minutter.
Brun kødet 1 minut på hver side på en pande. Krydr med salt og peber, og steg i yderligere ca. 3 minutter på hver side afhængig af tykkelsen. Lad kødet hvile 5 minutter, og skær det i skiver på tværs af kødfibrene.
Smag saucen til, jævn evt. med lidt mel eller anden jævning, og kom den henover kødet.
Drys med persille og servér med kartoffelsne til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Bøf stroganoff med kartoffelmos
Powered by Froala Editor