Stribede chokoladedonuts med Pretzels
17. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Hjemmebagte donuts er nemme at lave og kan pyntes efter fri fantasi, men husk at servere dem, mens de er helt friskbagte, så smager de absolut bedst.
Ingredienser
Udstyr
1 donutform (gerne af silikone)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft, og smør donutformens huller grundigt med smør eller olie. Smelt smørret, og lad det køle en smule af.
Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Lav en lille fordybning i melblandingen, og slå ægget ud i fordybningen. Tilsæt sødmælk og smeltet smør, og rør dejen sammen, til den er jævn og ensartet.
Fordel dejen i donutformens huller, så de er halvt fyldte, og bag dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist.
Hak den mørke chokolade fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt olie, og rør rundt, til chokoladen er ensartet og tyndtflydende. Lad den stå i 5 minutter.
Dyp toppen af de friskbagte donuts i chokoladen, og lad dem stå et øjeblik, så chokoladen sætter sig.
Hak og smelt imens den hvide chokolade, og hæld den i en frysepose. Klip et meget lille hul i spidsen af posen, og dekorér kagerne med striber af hvid chokolade. Pynt med en saltkringle, og lad chokoladen størkne helt inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk