Strawberry daiquiri

Jordbær er røde, jordbær er søde, og strawberry daiquiri er ligeså. Find dine høje glas frem, og køl ganen med en frossen drink – så må de lune nætter gerne vare for evigt!

Strawberry daiquiri
0-30 min.

(6)

April 6, 2022 af Louisa LorangFoto: Lene Samsø

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Sæt gerne dine glas i fryseren lidt inden servering. Så holder din drink sig frossen længere.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Strawberry daiquiri 

En rigtig strawberry daiquiri er en evigt populær cocktail med rom, jordbær, lime og masser af is! Der findes nok ikke en cocktail, der er så forfriskende som denne. Ingredienserne skal bare blendes, og så er den tilmed nem at lave i en alkoholfri version. 

Daiquirí er egentlig en familie af drinks som oftest består af rom, limesaft og sukker. En strawberry daiquiri er naturligvis den variant med jordbær. 

Strawberry daiquiri-varianter – frozen strawberry daiquiri

Der er udviklet et hav af forskellige daiquiri-versioner igennem tiden, og selv strawberry daiquiri findes i forskellige mere eller mindre kendte versioner. 

Bedst kendt er nok frozen strawberry daiquiri, der er lavet med blendet, knust is. Nøglen til en god frozen strawberry daiquiri er en kraftig blender, der virkelig kan pulverisere isen til den karakteristiske konsistens af frozen strawberry daiquiri.

Hvis du er nysgerrig på, hvad daiquiri-familien har at byde på, er der flere exceptionelt gode søskende til strawberry daiquiri. Eksempelvis frozen mango daiquiri, som er lavet med is, rom, Cointreau, mangolikør og, ja, mango. Måske lige så kendt er en mere syrlig version: Hemingway daiquiri, der består af is, rom, limejuice, grapefrugt og Maraschinolikør. 

Se også: Lækker opskrift på Københavnerstang-drink

Indimellem ses versioner af strawberry daiquiri med forskellige sirupper. Ofte er det en lys sirup, der giver ekstra sødme. Det kunne være Roses sugarcane eller en anden lys sirup. 

Du kan også eksperimentere med andre spiritusvarianter. Skift f.eks. rom ud med vodka, gin eller prøv med mørk rom.

Lav strawberry daiquiri uden alkohol

Strawberry daiquiri kan sagtens laves uden alkohol. Måske er det faktisk en af de bedste drinks at lave uden alkohol, for oplevelsen er stadig en fryd uden rom. 

Fremgangsmåden er helt den samme som en almindelige strawberry daiquiri. Undlad blot at komme spiritus i blenderen, når du blander dine ingredienser. Kom evt. et par ekstra jordbær i, så der ikke mangler en slat ved servering. 

Hvilket glas serveres strawberry daiquiri i?

Daiquiri serveres typisk i høje cocktailglas. De frosne versioner tager sig bedst ud i nogle store champagneglas, hvor der er god plads til den frosne drink.

Se også: Nem opskrift på filur-drink

Strawberry daiquiri oprindelse

Som nævnt er strawberry daiquiri en variant af den originale daiquiri-cocktail med rom. Daiquiri er opkaldt efter en by i Cuba af samme navn. Flere kilder hævder, at den er opfundet af en amerikansk mineingeniør, der var ankommet til byen for at lede en mineekspedition under den spansk-amerikanske krig. Det siges at amerikaneren ikke brød sig om den cubanske spiritus og forsøgte at finde en tålelig version ved at tilføje sukker og lime til den cubanske rom.

Måske du også kan li'