Stracciatella med langtidsbagte tomater
24. juli 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Stracciatella er en fløde-lækker mozzarella, der er perfekt som en let sommerret (eller anytime, hvis du spørger mig!). Her får du opskriften på en hjemmelavet version, der kan laves dagen i forvejen.
Bemærk
Trækketid: 3 timer eller natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv eller klip ostene i helt små trevler. Læg dem i en skål, og hæld fløden over. Dæk skålen til, og sæt den koldt i mindst 3 timer, gerne natten over.
Rør rundt i stracciatellaen, og smag den til med en smule salt.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Sæt dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen opad. Drys tomaterne med sukker, dryp med eddike og olie, og krydr med salt og peber.
Sæt tomaterne ind i en kold ovn. Tænd ovnen på 160°, og bag tomaterne i ca. 50 minutter, til de er bløde og let bristede.
Anret stracciatella på et lille fad eller fire små tallerkner. Top med langtidsbagte tomater, basilikum, olie, salt og peber, og servér straks med grillet eller ristet brød.
Tip!
Du kan sagtens købe færdig stracciatella eller erstatte den med burrata - det er stadig simpelt og fantastisk!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk