Stort sandwichbrød

4. september 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Her får du et kæmpestort brød bagt i form, som du kan flække og samle med fyld og derefter skære ud i 6 store sandwiches. Genialt, når du vil lave mad til mange munde.

Bemærk
Hævetid: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 33 x 23 cm

Sådan gør du

Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt kærnemælk, sukker og olie, og rør rundt igen.
Tilsæt mel og salt, og ælt dejen grundigt sammen i 7-8 minutter, gerne på en røremaskine, til den er glat og smidig og slipper skålens kant. Dejen må gerne stadig være en smule klistret.
Hæld dejen over i en ren skål, som smurt med olie. Vend dejen rundt i olien, dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Hæld dejen ud på køkkenbordet – der skal ikke mel på bordet, da olien fra skålen sørger for, at dejen ikke klistrer fast. Rul dejen ud med en kagerulle til en stor firkant, der passer til bageformen. Læg bagepapir i formen, og læg dejen ned i formen. Pres den let ud med hænderne, så den fylder hele bunden af formen. Dæk formen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen efterhæve i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Pensl dejen med sammenpisket æg. Prik dejen over det hele med en gaffel eller pigrulle, så den får små huller i overfladen og hæver jævnt op under bagningen.
Bag sandwichbrødet i ovnen i 16-18 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl brødet let på en bagerist.

Tip!

Løft brødet op af formen, og flæk det igennem med en stor brødkniv. Læg brødet sammen med f.eks. sennepsmayonnaise, salat, skinke, ost og peberfrugt, og skær derefter brødet ud i 6 store sandwich.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar