Store vaniljekranse med cognac

Cognacen gør de skønne vaniljekranse ekstra sprøde. I denne opskrift er småkagerne større end normalt, så hvis du binder flotte bånd om, kan de også pynte på juletræet eller i vinduet.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med stor stjernetylle

Sådan gør du

Læg vaniljestangen i blød i cognac i 1 døgn (vanilje i glashylster kan du bare fylde op med cognac og sætte proppen i igen).
Tag vaniljestangen op, og hak den i en blender eller foodprocessor sammen med sukker.
Hak mandlerne, til konsistensen er næsten som mandelmel (de må gerne være usmuttede).
Bland mel, bagepulver, den hakkede vaniljestang, mandler og sukker.
Hak smørret i små stykker, og ælt dem i melet sammen med æggeblommen. Ælt, til dejen hænger godt sammen, den må gerne være lidt blød. Læg den på køl i ca. 1 time.
Kom dejen i en sprøjtepose med stor stjernetylle. Lad den ligge, til du kan sprøjte dejen ud til store vaniljekranse direkte på plader med bagepapir.
Bag vaniljekransene på næstøverste rille i en 185° varm ovn, til de er pænt lysebrune. Køl af på en rist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
8. december 2017 af .

Foto: AOP

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar