Store vaniljekranse med cognac
8. december 2017
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Cognacen gør de skønne vaniljekranse ekstra sprøde. I denne opskrift er småkagerne større end normalt, så hvis du binder flotte bånd om, kan de også pynte på juletræet eller i vinduet.
Ingredienser
Udstyr
en sprøjtepose med stor stjernetylle
Sådan gør du
Læg vaniljestangen i blød i cognac i 1 døgn (vanilje i glashylster kan du bare fylde op med cognac og sætte proppen i igen).
Tag vaniljestangen op, og hak den i en blender eller foodprocessor sammen med sukker.
Hak mandlerne, til konsistensen er næsten som mandelmel (de må gerne være usmuttede).
Bland mel, bagepulver, den hakkede vaniljestang, mandler og sukker.
Hak smørret i små stykker, og ælt dem i melet sammen med æggeblommen. Ælt, til dejen hænger godt sammen, den må gerne være lidt blød. Læg den på køl i ca. 1 time.
Kom dejen i en sprøjtepose med stor stjernetylle. Lad den ligge, til du kan sprøjte dejen ud til store vaniljekranse direkte på plader med bagepapir.
Bag vaniljekransene på næstøverste rille i en 185° varm ovn, til de er pænt lysebrune. Køl af på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassiske vaniljekranse
Powered by Froala Editor