Stor ricottapandekage med citron og blåbær
Her er pandekagen til den travle eller dovne. Den store ricottapandekage er nem at lave, og så kan du dele den med de sødeste, du kender.

0-30 min.
(0)
11. april 2022 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Ricottapandekage
- hvedemel
- 200 g
- sukker
- 1 spsk.
- vaniljesukker
- 3 spsk.
- salt
- 1 knsp.
- sødmælk
- 2 dl
- fintrevet citronskal
- 1 spsk.
- citronsaft
- 2 spsk.
- ricotta
- 250 g
- æg
- 5
- smør
- 25 g
- blåbær
- 125 g
Servering
- flormelis
Sådan gør du
Ricottapandekage
Tænd ovnen på 180° varmluft. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
Pisk sødmælk, citronskal og citronsaft sammen i en anden skål med et piskeris, og vend melblandingen i.
Tilsæt ricotta, og pisk dejen godt sammen. Pisk til sidst æggene i 1 ad gangen, til dejen er glat og ensartet.
Fordel smør på en stor støbejernspande, og sæt den i den varme ovn, til smørret er smeltet.
Hæld dejen i panden, og top med blåbær. Bag ricottapandekagen i ovnen i 30-40 minutter, til den har sat sig helt.
Servering
Servér den varme pandekage med et drys flormelis og evt. lidt citronskal.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner