Stor ricottapandekage med citron og blåbær
11. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Her er pandekagen til den travle eller dovne. Den store ricottapandekage er nem at lave, og så kan du dele den med de sødeste, du kender.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
Pisk sødmælk, citronskal og citronsaft sammen i en anden skål med et piskeris, og vend melblandingen i.
Tilsæt ricotta, og pisk dejen godt sammen. Pisk til sidst æggene i 1 ad gangen, til dejen er glat og ensartet.
Fordel smør på en stor støbejernspande, og sæt den i den varme ovn, til smørret er smeltet.
Hæld dejen i panden, og top med blåbær. Bag ricottapandekagen i ovnen i 30-40 minutter, til den har sat sig helt.
Servér den varme pandekage med et drys flormelis og evt. lidt citronskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk