Stor ricottapandekage med citron og blåbær

Her er pandekagen til den travle eller dovne. Den store ricottapandekage er nem at lave, og så kan du dele den med de sødeste, du kender.

Stor ricottapandekage med citron og blåbær
0-30 min.

(0)

11. april 2022 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Ricottapandekage

hvedemel
200 g
sukker
1 spsk.
vaniljesukker
3 spsk.
salt
1 knsp.
sødmælk
2 dl
fintrevet citronskal
1 spsk.
citronsaft
2 spsk.
ricotta
250 g
æg
5
smør
25 g
blåbær
125 g

Servering

flormelis

Sådan gør du

Ricottapandekage

Tænd ovnen på 180° varmluft. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
Pisk sødmælk, citronskal og citronsaft sammen i en anden skål med et piskeris, og vend melblandingen i.
Tilsæt ricotta, og pisk dejen godt sammen. Pisk til sidst æggene i 1 ad gangen, til dejen er glat og ensartet.
Fordel smør på en stor støbejernspande, og sæt den i den varme ovn, til smørret er smeltet.
Hæld dejen i panden, og top med blåbær. Bag ricottapandekagen i ovnen i 30-40 minutter, til den har sat sig helt.

Servering

Servér den varme pandekage med et drys flormelis og evt. lidt citronskal.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'