Stjerneskud med grønne asparges

24. maj 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Klassisk dansk smørrebrød, når det er allerbedst – og med hjemmelavet dressing, selvfølgelig!

Ingredienser

Sådan gør du

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål, og smag den til med citronsaft, salt og peber. Sæt dressingen på køl indtil servering.
Tænd ovnen på 200°. Krydr 4 af rødspættefileterne med salt og peber. Rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld hvidvin i bunden af fadet, og sæt det i ovnen i 10 minutter, til fisken er dampet.
Krydr de sidste 4 rødspættefileter med salt og peber, og vend dem i en dyb tallerken med rugmel. Steg fiskene i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
Knæk de nederste, træede ender af aspargesene, og kassér dem. Overhæld aspargesene med kogende vand i en sigte, så de bliver flot grønne. Afdryp.
Afdryp rejerne. Rist rugbrødet. Skyl og tør salatbladene.
Smør evt. rugbrødet med lidt smør. Læg et stort salatblad på hver skive, og anret en stegt og en dampet rødspættefilet oven på. Top med lidt dressing, asparges og rejer.
Pynt hver anretning med frisk kørvel og citronbåde, og servér resten af dressingen i en skål ved siden af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar