Stjerneskud med asparges og creme af stenbiderrogn
20. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En stjernefin frokostanretning med fiskefilet, stenbiderrogn og grønne asparges. Stjerneskud er klassisk dansk smørrebrød, som her har fået et moderne tvist.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør cremefraiche og finthakket purløg sammen. Vend stenbiderrogn i cremen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Krydr rødspættefileter med salt og peber, og vend dem i rugmel. Steg fiskene i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
Knæk de nederste, træede ender af aspargeserne, og kassér dem. Overhæld aspargeserne med kogende vand i en sigte, så de bliver flot grønne. Skyl og pluk salaten i blade.
Læg et salatblad på hver skive rugbrød, og anret en stegt rødspættefilet ovenpå. Top med creme af stenbiderrogn, asparges og ekstra stenbiderrogn. Pynt med dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk