Stjerneskud

9. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

1980'erne har ringet, men de vil ikke have deres stjerneskud tilbage, for de kan slet ikke genkende det i denne eksklusive mundering med grønne asparges og hele pibetøjet.

Ingredienser

Sådan gør du

Vend 4 rødspættefileter i rugmel krydret med salt og peber. Steg dem i brunet smør på en pande i 2-3 minutter på hver side.
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Rul de resterende 4 fileter sammen, og hold dem evt. fast med tandstikker. Sæt rullerne i et lille fad, hæld hvidvin i bunden, og læg de grønne asparges ved. Dæk fadet med alufolie, og lad fisk og asparges stå i ovnen i 8-10 minutter.
Smør rugbrød med mayonnaise. Anret salatblade, stegt fisk, dampet fisk, rejer og laks på brødet. Top med asparges og dild, og servér med citronbåde til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du det bedste stjerneskud

Intet siger sommer som et klassisk stjerneskud! Det bedste af det hele er, at du snildt kan lave det derhjemme.

I denne version består stjerneskuddet af paneret og dampet rødspættefilet, rejer, røget laks og grønne asparges. Det serveres på rudbrød, men du kan sagtens erstatte det med hvidt brød.

Det eneste forberedelse, retten kræver, er at du panerer og damper rødspættefileterne, og det er meget nemmere, end det lyder.

Hvordan panerer man fisk?

I denne opskrift paneres fisken ved at blive vendt i rugmel blandet med salt og peber. Derefter steges fisken i smør på en pande.

Ønsker du en tykkere panering, kan du vende fisken i æg, inden du vender den i mel. Du kan også erstatte mel med rasp eller pankorasp. Skal den have den helt store tur, kan du vende fileterne i mel, derefter æg, og så i rasp til sidst.

Hvordan damper man fisk?

Du kan både dampe fisk i ovnen og i en gryde. Her lægges fisken i et fad med lidt hvidvin, som dækkes med alufolie og derefter sættes i ovnen. Når der er 'låg' på, dannes der damp i fadet, som tilbereder fisken. Du kan sagtens bruge samme fremgangsmåde i en gryde med låg.

Væsken kan også erstattes med vand, men hvidvin giver en dejlig smag til fisken.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar