Stjernekastere

4. april 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Du kender måske smørrebrødet stjerneskud, der er pyntet med et overflødighedshorn af bl.a. dampet og stegt fisk, asparges og rogn. Smørrebrødets lillebror kaldes for stjernekaster. Det er ikke er lige så storslået, men har absolut sin egen berettigelse som et lækkert stykke hverdagssmørrebrød.

Ingredienser

Sådan gør du

Dup fileterne tørre, og vend dem i mel, dernæst sammenpisket æg og til sidst rasp blandet med salt og peber.
Steg fiskefileterne sprøde i en blanding af smør og olivenolie i ca. 5 minutter på hver side.
Rist og smør rugbrødet. Anret et par salatblade på hvert stykke brød.
Læg to fiskefileter oven på, og pynt med asparges, rejer, dressing, kaviar, dild og en smal citronbåd.

Tip!

Tangkaviar kaldes også tangperler. De er lavet af havtang, men minder i både smag og konsistens om de noget dyrere lakserogn. Køb dem i velassorterede dagligvareforretninger eller hos fiskehandleren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar