Stjernekager med kirsebæris
11. februar 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Udstik både cookies og is med den samme form. Så får du de smukkeste små iskager, der vil bringe julelys i alles øjne.
Bemærk
Frysetid: Et par timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Varm fløde, mælk, sukker og vaniljekorn op i en gryde under omrøring, til sukkeret er opløst, og tag det af varmen. Blend det med en stavblender.
Kom kirsebærrene i blandingen, og lad den afkøle. Kom den i en form, der måler 25 x 35 cm, med et stykke bagepapir i bunden, og lad isen fryse et par timer. Rør undervejs, eller kør isen i en ismaskine.
Kom smør og sukker i en foodprocessor, og kør nogle minutter, til cremen er lys og luftig. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom æg og vaniljekorn i smørblandingen, og kør 2-3 minutter mere.
Tilsæt hvedemel, og kør, til du har en ensartet dej. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på 4 mm, og sæt dejen på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 160°. Tag dejen ud, og fjern det øverste bagepapir. Udstik 24 stjerner med en stjerneudstikker, der måler 6 x 6 cm.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag kagerne i 12-15 minutter. Lad dem afkøle et par minutter, inden de lægges på en bagerist til endelig afkøling.
Tag isen ud af fryseren, og udstik 12 stjerner med den samme stjerneudstikker. Læg is imellem 2 stjernekager. Kom alle iskagerne på et fad, og sæt dem i fryseren, til de skal serveres. Bind evt. et sødt bånd om hver stjerne.
Tip!
Du kan sagtens lave denne dessert flere dage i forvejen, da stjernerne skal fryses. Hvis du ønsker en anden issmag, kan du f.eks. skifte kirsebærrene ud med hakket chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk