Stjerneformet pizzabrød

24. maj 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Et smukt og lækkert madbrød, der passer perfekt på tapasbordet eller måske som tilbehør til en italiensk minestronesuppe.

Bemærk
Hævetid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Lun vand og mælk i en gryde, til det er lillefingervarmt. Tag gryden af varmen, og smuldr gæren i væsken. Tilsæt sukker og olie, og rør rundt.
Tilsæt det meste af melet og salt, og ælt dejen grundigt i 5-8 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt kun det sidste mel, hvis dejen stadig er klistret. Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 40 minutter.
Rør pesto og tomatpuré sammen i en skål, og krydr med oregano, salt og peber. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 4 lige store stykker. Rul hvert stykke dej ud til en cirkel på ca. 23 cm i diameter.
Læg den første dejcirkel på en bageplade med bagepapir. Smør et tyndt lag tomatfyld ud på bunden, drys med ⅓ af mozzarellaen, og riv lidt parmesan over. Fortsæt på samme måde med den anden og tredje dejcirkel. Læg den sidste dejcirkel på toppen uden fyld.
Læg et glas eller en udstikker (ca. 7 cm i diameter) på midten af den øverste dejcirkel. Skær 4 snit fra glasset og ud til kanten – 2 vandrette og 2 lodrette – så dejen bliver inddelt i 4 felter. Del hvert felt i 4 snitter, så der nu er 16 snitter i alt.
Løft 2 snitter ad gangen, og vrid dem 2-3 gange væk fra hinanden (i modsat retning). Pres enderne på de 2 snitter sammen, så dejen hæfter godt sammen i spidsen. Fortsæt på samme måde med resterne af snitterne, så du får et stjernebrød med 8 takker. Dæk stjernen med et viskestykke, og lad den efterhæve i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl stjernebrødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i 25-30 minutter, til det er gennembagt.
Afkøl brødet let på en bagerist, og servér det lunt og friskbagt pyntet med friske basilikumblade og evt. lidt ekstra revet parmesan. 

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar