Stjerneformet gulerodskage med citronfrosting
24. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Med en stjerneformet bageform og citronfrosting på toppen bliver gulerodskagen pludselig et ekstra festligt indslag på kaffebordet.
Ingredienser
Udstyr
1 stjerneformet silikoneform, 26 cm i diameter
1 sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175ۜ°. Smør stjerneformen med lidt olie. Skræl og riv gulerødderne groft.
Pisk æg og farin luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt olie, mel, bagepulver og krydderier, og rør dejen sammen, til den er ensartet. Vend de revne gulerødder i dejen til sidst.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 45-50 minutter. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt. Afkøl kagen på en bagerist, og sæt den derefter på køl til næste dag.
Riv citronskallen fint, og gem resten af citronen. Pisk smørret lyst med en elpisker i en skål. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk videre, til cremen er luftig.
Tilsæt flødeost og citronskal, og pisk cremen kortvarigt, til den er ensartet. Smag til med citronsaft fra den gemte citron, til cremen er tilpas sød og syrlig.
Vend gulerodskagen forsigtigt ud af formen, og anret den på et fad. Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud på kagen i små stjerner.
Servér resten af frostingen i en skål, hvis der er mere tilovers. Pynt evt. kagen med guldstøv og spiselige blomster.<br />
Tip!
Køletid: 8 timer (eller natten over)
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk