Stjernebrød med Nutella

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Dette stjernebrød gemmer på et sødt og let salt indre bestående af Nutella og ristede peanuts. Se her, hvordan du folder og bager brødet – det er slet ikke så svært!

Bemærk
Hævetid: 1 time og 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt mælk. Hæld blandingen over i en skål, og lad den køle af, til den er lillefingervarm. Smuldr gæren i den lune blanding, og rør rundt, til den er opløst.
Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker og salt. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Vej chokoladesmørepålæg af i en skål. Hak peanuts fint.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i 4 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og rul dem ud med en kagerulle til 4 flade dejcirkler med en diameter på ca. 23 cm.
Læg 1 af dejcirklerne på en bageplade med bagepapir, og smør den med Nutella i et tyndt og jævnt lag. Drys med ⅓ af de hakkede peanuts. Læg en ny dejcirkel ovenpå, smør igen med Nutella, og drys med peanuts. Fortsæt på samme måde med næste dejcirkel, og slut af med en dejcirkel på toppen.
Skær dejen til, så kagen bliver helt rund – læg evt. en stor tallerken eller bunden af en springform ovenpå, og brug den som skabelon. Placér et glas (ca. 7 cm i diameter) med bunden opad præcis på midten af kagen.
Skær med en skarp kniv 4 snit fra glasset og ud til kanten – 2 vandrette og 2 lodrette – så dejen bliver inddelt i 4 lige store felter. Del hvert felt i 4 snitter med kniven, så der nu er 16 snitter i alt hele vejen rundt.
Løft 2 snitter ad gangen, og vrid dem 1½ gang væk fra hinanden (i modsat retning). Pres enderne på de 2 snitter sammen, så dejen hæfter godt sammen i spidsen. Fortsæt på samme måde med resterne af snitterne, så stjernen får i alt 8 takker. Lad stjernen hvile tildækket på pladen i 30-45 minutter.
Tænd ovnen på 190°. Pensl stjernen med sammenpisket æg, og bag den i ovnen i 15-20 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl på en rist, og sigt lidt flormelis over inden servering.

Tip!

Fyldet i stjernebrødet kan varieres. Prøv fx at udskifte Nutella og peanuts med kanelremonce, hindbærmarmelade eller marcipanmasse med vanilje.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar