Stikkelsbærtærte med marcipan
28. oktober 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Stikkelsbær er smagen af sol og sommer, og de syrlige bær gør sig ualmindeligt godt i en sød tærte med marcipan.
Bemærk
Hviletid: I alt 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Rør smør, flormelis, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Rør æg i, og tilsæt mandelmel og hvedemel. Ælt dejen forsigtigt sammen. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Skær overskydende dej fra, så kanten bliver pæn og lige. Sæt tærtebunden i fryseren i 30 minutter.
Riv marcipanen groft. Pisk marcipan, sukker og æggehvider sammen i en skål med et piskeris til en ensartet masse – den skal ikke piskes luftig.
Tænd ovnen på 180°. Smør stikkelsbærmarmeladen ud i bunden af den kolde tærte. Fordel skefulde af makronmassen oven på marmeladen, og smør den forsigtigt ud med en ske. Drys overfladen med mandelsplitter.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er smukt gylden. Afkøl tærten på en bagerist.
Sigt lidt flormelis over tærten, og servér den lun med cremefraiche rørt med lidt vaniljesukker.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk