Stikkelsbærtærte med marcipan

28. oktober 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Stikkelsbær er smagen af sol og sommer, og de syrlige bær gør sig ualmindeligt godt i en sød tærte med marcipan.

Bemærk
Hviletid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Rør smør, flormelis, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Rør æg i, og tilsæt mandelmel og hvedemel. Ælt dejen forsigtigt sammen. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Skær overskydende dej fra, så kanten bliver pæn og lige. Sæt tærtebunden i fryseren i 30 minutter.
Riv marcipanen groft. Pisk marcipan, sukker og æggehvider sammen i en skål med et piskeris til en ensartet masse – den skal ikke piskes luftig.
Tænd ovnen på 180°. Smør stikkelsbærmarmeladen ud i bunden af den kolde tærte. Fordel skefulde af makronmassen oven på marmeladen, og smør den forsigtigt ud med en ske. Drys overfladen med mandelsplitter.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er smukt gylden. Afkøl tærten på en bagerist.
Sigt lidt flormelis over tærten, og servér den lun med cremefraiche rørt med lidt vaniljesukker.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar