Stikkelsbærkompot med dobbeltfløde og karamelliseret rugbrød
11. august 2021
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Syrlige stikkelsbær, cremet fløde og så lidt knasende karamelliseret rugbrød på toppen. Det her er en drøm af en dessert!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog stikkelsbærrene op i en kasserolle sammen med rørsukker, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og citronsaft, og lad dem simre under låg, til de er faldet sammen til en grov grød. Køl kompotten af.
Blend citronverbena og spinat med smagsneutral olie i 10 minutter i en blender. Sigt olien gennem en finmasket sigte.
Skær rugbrødet i små tern, og rist dem i smør på en pande. Drys med sukker, når rugbrødsternene er gyldne, og lad dem karamellisere let.
Læg brødet på fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt.
Pisk dobbeltfløden let.
Fordel stikkelsbærkompotten i skåle, og anret med en skefuld flødeskum på. Dryp med citronverbenaolien, og drys med karamelliseret rugbrød og et par citronverbenablade.
Tip!
Dobbeltfløde (Fløde 50%) er en fed fløde, som giver ekstra smag og en cremet flødeskum. Du kan bruge dobbeltfløde til de samme ting, som du bruger almindelig fløde til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk