Stikkelsbærgrød med havregrynscrumble
1. september 2021
af
Thomas Alcayaga.
Foto: columbus leth
Det søde og syrlige stikkelsbær er et lidt overset bær, men er genialt i alt fra kompotter til salater. Her har det fået hovedrollen i en stikkelsbærgrød med skyrcreme og knasende crumble på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl stikkelsbærene, og nip blomsterne af.
Flæk vaniljestangen med en spids kniv, skrab kornene ud, og læg den tomme stang og vaniljekornene i en gryde sammen med stikkelsbær og vand. Kog op, og lad det simre i 5 minutter.
Tilsæt sukker, og smag til med fintrevet citronskal og citronsaft. Lad det simre i yderligere 3-4 minutter, og sluk for varmen.
Opløs kartoffelmel i en smule koldt vand i en kop. Jævn den lune stikkelsbærgrød med det opløste kartoffelmel lidt ad gangen. Afkøl grøden i køleskabet.
Tænd ovnen på 180°. Bland smør, mel og sukker i en skål til en ensartet masse. Tilsæt havregryn og grofthakket hvid chokolade, og bland godt.
Fordel blandingen i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir, og bag crumblen i ovnen i 15-17 minutter, til den er gylden. Tag crumblen ud af ovnen, smuldr den, og afkøl helt.
Rør skyr, fløde og flormelis sammen i en skål, og smag til med fintrevet citronskal.
Anret den kolde stikkelsbærgrød i skåle. Fordel skyrcreme og crumble oven på, og pynt med citronverbena. Servér straks.
Tip!
Stikkelsbærgrøden må ikke koge, når du tilsætter kartoffelmelet, da du risikerer, at grøden bliver "lang" og klistret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk