Stikkelsbærgrød

8. november 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Stikkelsbær minder om ribs, men er lidt større. Bærrene kan både spises røde og grønne, og du bestemmer selv, hvilke du bruger i denne friske grød, der serveres med vaniljeyoghurt.

Ingredienser

Sådan gør du

Lad stikkelsbærrene simre i en kasserolle med rørsukker og citronsaft under låg, til de er faldet sammen til en grov grød. Lad grøden køle af.
Dæk solsikkekernerne med vand i en kasserolle, og tilsæt havsalt. Kog solsikkekernerne, til vandet er dampet væk, og solsikkekernerne ’syder’.
Hæld olivenolie på, så det dækker solsikkekernerne.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og pisk dem i yoghurten sammen med flormelissen.
Anret stikkelsbærgrøden i små skåle med en skefuld vaniljeyoghurt, syltede solsikkekerner og plukket verbena på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar