Stikkelsbærgrød
8. november 2019
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Stikkelsbær minder om ribs, men er lidt større. Bærrene kan både spises røde og grønne, og du bestemmer selv, hvilke du bruger i denne friske grød, der serveres med vaniljeyoghurt.
Ingredienser
Sådan gør du
Lad stikkelsbærrene simre i en kasserolle med rørsukker og citronsaft under låg, til de er faldet sammen til en grov grød. Lad grøden køle af.
Dæk solsikkekernerne med vand i en kasserolle, og tilsæt havsalt. Kog solsikkekernerne, til vandet er dampet væk, og solsikkekernerne ’syder’.
Hæld olivenolie på, så det dækker solsikkekernerne.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og pisk dem i yoghurten sammen med flormelissen.
Anret stikkelsbærgrøden i små skåle med en skefuld vaniljeyoghurt, syltede solsikkekerner og plukket verbena på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk